När julen börjar närma sig är det mycket att stå i. Förutom att man ska se till att hemmet är i julstämning, är det vanligt att man även behöver baka eller fixa julbord. Medan man bollar mellan julen och vardagen är det svårt att få till alla de julklappar som behöver inhandlas och det är vanligt att man till slut tappar fantasin helt.

De allra flesta människor uppskattar en personlig gåva, oavsett om det handlar om en julklapChristmas Composition with Box, Pine Cones,Candle,Fir Branches.Merry Christmasp eller en present inför en födelsedag. Att komma på personliga gåvor är inte alltid det lättaste, särskilt inte om man redan har gett bort alla de förslag som man kan komma på.

En mycket bra och personlig present att ge bort är en inbunden bok. Boken kan handla om allt från minnen tillsammans med personen, familjen, någons födelse eller det första året. Varför inte ge bort en gemensam bok till ett par med minnen från personernas bröllop eller resor? Man kan fritt välja vad man vill att boken ska handla om och se till att få den exakt så personlig som man önskar att den ska vara.

För den som vill kan man själv binda in boken. Det är ett ganska så pyssligt projekt som kräver tid, verktyg och material som man kanske inte alltid har hemma, men man kan också välja att vända sig till en av alla de webbutiker eller företag som hjälper privatpersoner att binda in böcker för olika typer av ändamål.

Christmas seamless pattern. Vector background.Det vanligaste är kanske att man väljer någon som arbetar med olika typer av Fotoböcker. Här kan man själv välja foton och kortare texter under bilderna, men även färger och design på sidorna går att ändra så att man får den precis som man vill. Ska boken ges bort till ett barn så finns det faktiskt sagoböcker med färdiga historier där man själv får fylla i barnets namn, ålder och intressen för att få en färdigtryckt sagobok om just det barn som man ska ge bort den till.

Att ge bort en bok i present är en mycket uppskattad gåva, då man kan ha användning för och spara den resten av livet.